Personal branding fotografie

We starten onze zoektocht naar producten en diensten bijna altijd op het Internet. Dat maakt een authentieke online presentatie belangrijker dan ooit. Met personal branding fotografie presenteer je jezelf als een merk en gebruik je jouw persoonlijkheid, kennis en ervaring om je te onderscheiden van anderen. Je laat heel duidelijk zien wat jouw bedrijf uniek maakt. Hier horen ook unieke en persoonlijke foto’s bij.

De voorbeeldfoto’s op deze pagina maakte ik van Ingrid voor haar bedrijf Flow & Zo

personal-branding

personal branding shoot

Als potentiële klant wil je weten met wie je te maken hebt. Je bent benieuwd naar het verhaal achter een merk. Een personal branding shoot helpt jouw verhaal te vertellen met unieke foto’s. Hoe persoonlijker jouw beelden zijn, hoe beter!

Een personal branding fotoshoot helpt bij het creëren van een beeldbank met voldoende foto’s voor je online communicatie. Personal branding foto’s zijn geen geposeerde beelden, maar foto’s van jou in je eigen (werk)omgeving en passend bij jouw verhaal. Ze maken jouw bedrijf professioneel, uniek en onderscheidend, want niemand gebruikt dezelfde fotografie.

Hoe bereid je een zakelijke shoot voor? 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar hoe bereid je een personal branding fotoshoot voor? Door de onderstaande checklist te doorlopen, weet je zeker dat je niets vergeet om tot perfecte persoonlijke bedrijfsfoto’s te komen. 

CHECKLIST

 • WIE IS JE DOELGROEP?
  Als het goed is, heb je bij de start van je bedrijf al nagedacht over jouw ideale klant. Houd deze persoon in gedachten bij het voorbereiden van de fotoshoot. Hoe wil je dat jouw doelgroep zich voelt bij het zien van de beelden?
 • WELKE LOCATIE KIES JE?
  De omgeving die op jouw personal branding foto’s te zien is, bepaalt voor een groot gedeelte welke indruk iemand krijgt. Als je een zakelijk indruk wilt maken, ga dan niet naar het bos. Ben je personal trainer? Zorg dan dat je te zien bent in de omgeving waar je jouw cliënten traint. Als grafisch ontwerper kies je misschien eerder voor een industriële omgeving. Selecteer bij voorkeur meerdere locaties. Foto’s die genomen zijn in een studio kunnen een prima aanvulling zijn voor je beeldbank.
 • WAAR MAAK JE FOTO’S VAN?
  Waar ga je de foto’s voor gebruiken en hoe ziet de content journey eruit? Door na te denken over de reis die jouw doelgroep aflegt voordat ze ‘aan de koop zijn’ en hoe je jezelf wilt presenteren per onderdeel van die reis, breng je precies in kaart welke beelden je nodig hebt. Dat zijn niet alleen foto’s waar je zelf op staat. Ook attributen die je gebruikt om jouw werk te doen, kunnen jouw image bank compleet maken.
 • WAT DOE JE AAN?
  Voor kleding geldt hetzelfde als voor de locatie: denk aan wat je wilt uitstralen en zorg voor herkenbaarheid. Draag je altijd een colbertje en een stropdas? Draag dat dan ook tijdens de zakelijke fotoshoot. Maar draag vooral ook kleding waar je je lekker in voelt, zodat je ontspannen helemaal jezelf kunt zijn.

Locatie TIPS PERSONAL branding shoot IN BREDA

Waar je foto’s maakt, is helemaal afhankelijk van wat bij je merk past en wat je uit wilt stralen. De foto’s van Ingrid maakte ik in Tilburg, in het Factorium en haar eigen werkomgeving. Hieronder vijf tips voor toffe branding fotoshoot locaties in Breda.

 

 1. Chassé park; mijn favoriet! Een combinatie van groen, industrieel en architectuur.
 2. Huize Druivelaar; een honderd jaar oude 36 meter lange druivenkas.
 3. Belcrum; voor industriële zakelijke foto’s.
 4. Willem Merkxtuin; een stukje groen midden in de stad.
 5. Jouw eigen werkomgeving; persoonlijker wordt het niet.

Zet je business in de kijker met personal branding fotografie

Meer weten over de mogelijkheden en mijn werkwijze voor een zakelijke branding shoot? Bel, app of mail me. Of laat een berichtje achter, dan bel ik je binnen 24 uur terug.

Freelance FOTOGRAAF 

Ik ben fotograaf gevestigd in Breda, maar werk voor klanten in heel Nederland. Ik kruis met plezier het hele land door. Heb je ook bijbehorende tekst nodig? Zoek dan niet verder, want ik ben ook freelance tekstschrijver. Wel zo gemakkelijk. Voor andere specialisten beschik ik, indien nodig, over een netwerk van creatieve professionals.